sreda, 12. oktober 2011

SPOZNAVANJE BLOGA

V blogu nadzorne plošče imamo zavihek, kjer lahko spreminjamo naš izgled bloga. To naredimo tako, da kliknemo na zavihek Predloga in izberemo izgled katerega želimo uporabiti v našem spletnem dnevniku. Dva primera:



Tretji primer izgleda mojega bloga pa si lahko ogledate TUKAJ .
Predloge lahko tudi spreminjamo in jih prilagodimo po svoje, tako, da spremenimo ozadje, velikost in vrsto pisave, barvo ipd.

Potrebno je tudi izpolniti svoj profil. To storimo tako, da izberemo zavihek Postavitev, tam pa kliknemo na Dodaj pripomoček. Med ponujeno izbiro izberemo Profil, kjer nato napišemo nekaj o sebi, napisano shranimo in izberemo prostor na blogu, kjer bo naš profil objavljen. Lahko dodamo tudi svojo (ali katerokoli drugo) sliko. To storimo na enak način, kot dodajamo svoj profil, le da med pripomočki izberemo sliko in jo nato naložimo ali iz svojega računalnika ali pa iz spleta.

Prispevek ustvarimo tako, da v zgornjem desnem kotu kliknemo na Nova objava, prispevek napišemo, nato pa lahko kliknemo na predogled, da si ga pred objavo še ogledamo. Če smo s prispevkom zadovoljni kliknemo gumb Objavi in prispevek je viden na blogu. Prispevke lahko urejamo, dopolnjujemo in brišemo. To storimo tako, da v nadzorni plošči bloga izberemo Objave, nato pa imamo pri vsaki objavi možnosti
  • uredi
  • pokaži 
  • izbriši. 

Prav tako lahko na svoj blog objavimo video posnetek,



in Google mapo.

Prikaži večji zemljevid


Ni komentarjev:

Objavite komentar